nr 3 ud af fem kerne teknikker i NLP til selvudvikling

24-10-2015

Indholds-reframing

Indholds-reframing er at ændre rammen på indholdet af en negativ hændelse, til en mere positiv ramme. Med andre ord, gøre det muligt at vride det bedste resultat ud af selv den sværeste situation, som livet byder på.

Når du rammes af uudholdelige følelser og uheldige hændelser, føler du dig nemt magtesløs. Du kan fx blive handicappet og skal sidde i kørestol. Nogle vil have ondt af sig selv og bliver ofre for deres sygdom resten af livet. Andre vælger, at se nye muligheder. Tag fx Hawkings, der som ung fik sclerose og blev bundet til en kørestol. Først gik han fuldstændig ned. Da han overlevede de år, man normalt har at leve i med hans sygdom, tænkte han: ”der må være en mening med at jeg lever”. Han genoptog sit studie og er i dag anerkendt som en af de mest fantastiske fysikere igennem historien. Han mener selv, at det, der var hans handicap (at han ikke kunne bevæge sig) endte med at blive hans styrke, fordi tankerne ikke længere blev hæmmet af, at han skulle skrive tingene ned.

Et andet eksempel kan være en fodbold spiller, der ikke har fysikken til at spille længere. Han ærgrer sig over at han ikke får motioneret og ikke kan være i miljøet længere. Nu kan han vælge at sætte sig hjem og se fjernsyn eller han kan vælge at se nye muligheder. Fx at blive træner eller dommer og herved få motion på en mere skånsom måde samt stadig være i miljøet.

Målet med indholds-reframing er, at du fokuserer din opmærksomhed på de muligheder, der ligger i enhver situation, så du kan gå fremtiden i møde med håb, snarere end med frygt. Langvarig anvendelse af indholds-reframing, giver dig en bedre evne til at håndtere svære situationer, og vende dem korrekt, så hændelserne opfattes mere som vækst, end som nederlag.

Vi arbejder med teknikken på NLP Practitioner uddannelsen.


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Netop NLP v Inger Christiansen | Stormly 10, Hareskovby, Værløse - Denmark | Tlf.: 23 96 98 57