Har du en negativ indre dialog ?

16-10-2015
NLP teknik til at arbejde med indre negativ dialog.
Udviklet af Steve Andreas.
 
Mange af os går rundt og taler grimt til os selv - vores indre dialog er negativ - fx. siger vi til os selv: jeg er tåbelig, jeg er en taber, jeg hører ikke til her mv. Alt sammen selvsnak vi har skabt i vore fortid pga traumatiske eller negative begivenheder eller oplevelser. Alt den negative selvtale kan være grunden til, at vi har en masse problemer i vores nuværende liv - så som stress og misbrug mv.

Jeg har selv haft en indre stemme, der sagde, at jeg er dum - og den har drænet mig i mange situationer og skabt en masse bøvl i mit liv.

Hvis du ønsker at ændre din indre dialog kan du selv eksperimetere med følgende små NLP teknikker.

Først skal du finde ud af hvor den indre dialog er placeret i din krop, ofte er den placeret i hovedet, selvom den også kan også være placeret andre dele af kroppen. Med andre ord, spørg dig selv: sidder den, i baghovedet eller fx i maven?. Og dernæst i hvilken retning peger stemmer - mod dig selv eller væk fra dig selv?. Ofte peger den mod dig selv. Prøv at ændre retning på stemmen, så den fx peger væk fra dig selv og lyt igen til stemmen. Denne lille ændring, af retningen af stemmen, skaber ofte en mærkbar forandring for de fleste.
 
Dernæst kan du eksperimenterer med at flytte stemmen et andet sted hen. Flyt den ud af kroppen og placer den evt. 10 meter væk, eller hvad der passer dig bedst. Det er vigtigt du kan lytte til ordene i din indre stemmen, selvom den er ubehagelig.

Når du har erfaret, hvad du siger til selv, skal du forkorte det til en sætning på 3-6 ord. For mit eget vedkommende blev sætningen "Jeg er dum".
 
Glem herefter sætningen et øjeblik og tænkt på et stykke musik der inspirerer dig meget - i mit tilfælde er det et nummer med Safri Duo.
Syng nu sætningen (fx jeg er dum) på den melodi du fandt inspirerende. Gerne meget højt for dit indre eller ud i rummet. Og fornem nu, hvordan du har det helt anderledes!

Fortsæt med at leg med ovenstående små teknikker, så det virker for lige netop dig.
 
God fornøjelse - kh inger
 
www.netopnlp.dk
 
 

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Netop NLP v Inger Christiansen | Stormly 10, Hareskovby, Værløse - Denmark | Tlf.: 23 96 98 57